Zaalsport

Al meer dan 12 jaar geef ik, Esther Stolk met veel plezier iedere week sportles bij Hartsport vereniging Dordrecht. Het plezier in bewegen staat voorop, maar bovendien is het in de groepen ook gewoon heel gezellig.
Ik zal even een klein stukje over mezelf vertellen.
Ik ben Esther Stolk, ben 35 jaar oud, getrouwd met Roland en moeder van Sam en Tim.
Ik werk al bijna 11 jaar als fysiotherapeute in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.
Naast het werk op de klinische afdeling en mijn werk daar als kinderfysiotherapeut, geef ik in het ziekenhuis ook twee maal per week hartrevalidatie. Ik vind het erg leuk om te zien, hoe mensen die recent iets met het hart hebben gehad, na 6 weken sporten, zich weer energieker voelen, maar vooral dat hun zelfvertrouwen weer is gegroeid. Daarna is het van belang dat mensen in beweging blijven, en dan is de hartsport vereniging Dordrecht een goede optie.
Vroeger was dit echt een vereniging voor (ex) hartpatiŽnten, maar tegenwoordig kunnen ook 55 plussers er terecht.
Wij beginnen de les altijd met een warming up, gevolgd door een zaalsport. Dit kan variŽren van basketbal tot voetbal, van volleybal tot badminton. Uiteraard staat dit garant voor een leuke sfeer met daarbij lichamelijke inspanning. Dus heeft u zin om ook te komen bewegen, en houdt u van spelelementen in de zaal, dan zou ik zeggen: Kom gerust eens langs!!!Elke donderdag van 18.30 tot 20.30 zijn wij actief in een van de zalen in het sportcomplex aan het Leerpark te Dordrecht. Onder de enthousiaste leiding van Ester Stolk wordt in 2 groepen van elk een uur gesport. Voor sommigen een waar uur van fanatiek bezig zijn en voor anderen een uur van zich plezierig "ontspannen door inspanning". We starten met een "warming-up" waarbij Ester ons de vreemdste sprongen laat maken waarbij ze zelf het hardste lacht om onze ongecontroleerde "danspassen". Maar daarna gaan we er tegenaan. Wekelijks hebben we een ander programma bestaande uit zaalvoetbal, basket en volleybal, hockey, badminton, etc. Er wordt dan echt gesport om te winnen wat soms gepaard gaat met fanatieke acties en negeren van de spelregels. Maar dan treedt Ester streng maar rechtvaardig op en fluit de actie af en past de spelregels zodanig aan dat de kans op herhaling lijkt uitgesloten. Iedere week echter zijn er weer sporters die listig deze regels weten te ontduiken wat weer de nodige hilariteit veroorzaakt. Maar die is dan weer goed voor de ontspanning na de inspanning. Hoewel natuurlijk niet de bedoeling loopt er toch wel eens iemand een schaafwond of blauwe plek op, als het echter te dol wordt last Ester een pauze in, die ook wel wordt benut om te trakteren na een verjaardag van een van de sporters. Na het sporten worden in de kleedkamer en onder de douche alle wereldproblemen besproken en de oplossingen daarvoor aangedragen. Waarna iedereen moe maar tevreden naar huis gaat. Een maal per jaar gaan we met de hele ploeg uit eten waarbij grappige voorvallen van het afgelopen jaar worden opgehaald. Wilt u ook eens een van deze ontspannende avonden meemaken en bent u 55 jaar of ouder, neem dan gerust contact met ons op.